Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσετε με τα φυτά σας

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά κοινά συμπτώματα των προβλημάτων που είναι δυνατό να παρουσιάσουν τα φυτά σας καθώς και μερικές συμβουλές για την αντιμετώπισή τους. Να θυμάστε ότι τα φυτά μας πρέπει να τα παρακολουθούμε σε τακτική βάση, ώστε να μπορούμε να επέμβουμε εγκαίρως όταν παρουσιάσουν μια ασθένεια.

 • Κιτρίνισμα φύλλων: Αν κιτρινίζουν τα κάτω φύλλα και πέφτουν οφείλεται σε υπερβολικό πότισμα ή ψυχρά ρεύματα. Μειώστε το πότισμα αν είναι πολύ υγρό το χώμα των φυτών ή μεταφέρετε τα σε πιο προστατευμένη θέση. Αν κιτρινίζουν τα πάνω φύλλα είναι πιθανό να έχετε φυτέψει οξύφιλα φυτά (καμέλια, γαρδένια κτλ) σε λάθος χώμα. Επίσης χρησιμοποιείστε το λίπασμα Θειικού Σιδήρου Flortis σε σκόνη, το οποίο προλαμβάνει καdull_leaves.jpgι διορθώνει τα κιτρινισμένα φύλλα όλων των φυτών.
 • Φύλλα θαμπά, σαν ξεβαμμένα: Υπερβολικό φως, σκόνη και καυσαέριο ή τετράνυχος (μικροσκοπικές αραχνίτσες). Καθαρίστε τα φύλλα και ελέγξτε για αραχνίτσες στην κάτω επιφάνεια των φύλλων. Αν βρείτε, ψεκάστε με ειδικό φάρμακο βρέχοντας καλά τα φύλλα. Χρησιμοποιήστε το Bιολογικό εντομοκτόνο POKON.
 • Πτώση φύλλων, ιδιαίτερα μετά από μεταφύτευση. Είναι φυσιολογική αντίδραση των φυτών στο σοκ της αλλαγής. Προστατέψτε τα φυτά από τον έντονο ήλιο και το κρύο για λίγες μέρες και θα συνέλθουν. Προσέξτε να μην τους λείψει νερό.
 • Κηλίδες στα φύλλα: Αν οι κηλίδες είναι καφέ και ξερές, πιθανό να οφείλονται σε έλλειψη νερού. Αν είναι μαλακές και σκούρο καφέ μάλλον οφείλονται σε υπερβολικό νερό. Αν έχουν χρώμα αχυρένιο ή άσπρο η αιτία είναι το πότισμα με κρύο νερό, το πιτσίλισμα των φύλλων κατά το πότισμα ή προσβολή από μύκητα. Σε μύκητα οφείλονται οι κηλίδες και όταν είναι καφέ «υγρές» ή σαν βυθισμένες. Για την καταπολέμηση μύκητα πρέπει να κόψετε τα χαλασμένα φύλλα και να ψεκάσετε με διασυστηματικό μυκητοκτόνο.
 • Φαγωμένα φύλλα: Προσβολή από έντομο. Μόνο αν είναι έντονη η προσβολή, ψεκάστε με το Bιολογικό εντομοκτόνο POKON, με το Βιολογικό εκχύλισμα τσουκνίδας ARIES που καταπολεμά τα έντομα και ταυτόχρονα δυναμώνει τα φυτά ενάντια στις ασθένειες ή χρησιμοποιήστε τις ταμπλέτες ETISSO για τα έντομα.
 • Καφέ άκρες των φύλλων: Υπερβολικό ή πολύ λίγο πότισμα, υπερβολικός ήλιος, ξηρός αέρας, ψυχρά ρεύματα ή υπερβολικό λίπασμα. Διορθώστε τις συνθήκες των φυτών ανάλογα.
 • Μικρά, ανοιχτοπράσινα φύλλα και λεπτοί, αδύναμοι βλαστοί: Παρατηρείται συνήθως το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη από έλλειψη λιπάσματος ή φωτισμού σε φυτά μέσα στο σπίτι.
 • Πράσινα βρύα στην επιφάνεια του χώματος ή σε πήλινες γλάστρες: Οφείλεται σε υπερβολικό πότισμα ή σε φραγμένες τρύπες αποστράγγισης σε γλάστρες.
 • Άσπρα ή καφέ «εξογκώματα» στους βλαστούς και την κάτω επιφάνεια των φύλλων: Πρόκειται για κοκκοειδή, έντομα που κρύβονται κάτω από «καβούκι» καφέ ή άσπρο σαν βαμβάκι.White_Leaves.jpg Ψεκάστε με ειδικό διασυστηματικό εντομοκτόνο και επαναλάβετε.
 • Γκρίζα μούχλα σε φύλλα και βλαστούς: Προκαλείται από υπερβολική υγρασία και κακό αερισμό που ευνοούν το μύκητα Βοτρύτη. Αφαιρέστε τα μουχλιασμένα μέρη του φυτού και ψεκάστε με ειδικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο.
 • Άσπρη σκόνη σε φύλλα: Ωίδιο, ένας μύκητας που αναπτύσσεται όταν δεν υπάρχει καλός αερισμός στα φυτά. Αφαιρέστε τα έντονα προσβεβλημένα φύλλα και ψεκάστε με ειδικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο.
 • Κορυφές και μπουμπούκια καχεκτικά, κολλάνε: Θα δείτε και πολλά πράσινα ή μαύρα εντομάκια συγκεντρωμένα (Αφίδες). Ψεκάστε αμέσως με ειδικό εντομοκτόνο και επαναλάβετε συχνά καθώς μεγαλώνουν τα φυτά.• Πτώση των λουλουδιών και μπουμπουκιών ή καθόλου ανθοφορία: πολύ λίγο φως, υπερβολικό λίπασμα, ξηρός αέρας, μεταφύτευση ή προσβολή από έντομα. Διορθώστε τις συνθήκες των φυτών. Αν παρατηρήσετε ασημί κηλίδες στα φύλλα και μικρά μαύρα έντομα και να πετάνε γύρω από τα φυτά, ψεκάστε με το βιολογικό εντομοκτόνο POKON ή με το βιολογικό εκχύλισμα τσουκνίδας ARIES που καταπολεμά τα έντομα και ταυτόχρονα κάνει τα φυτά σας πιο ανθεκτικά στις ασθένειες.
 • Μαραμένα, ζαρωμένα φύλλα: Υπερβολικό ή πολύ λίγο νερό, υπερβολικό φως και ζέστη, φυτά που χρειάζονται μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα. Διορθώστε τις συνθήκες του φυτού και αν επιμένει πιθανό να οφείλεται σε σκουλήκια εδάφους (διαφανή, μεγάλα). Αν ελέγξετε το χώμα και βρείτε ποτίστε με ειδικό εντομοκτόνο. Διαφορετικά πρόκειται για μύκητες εδάφους, οπότε ποτίστε με διάλυμα ειδικού μυκητοκτόνου.
Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses